PEPPERKAKEHUS
|
Selv om du ikke har sans for de sju sortene, kan du ha moro av et pepperkakehus til pynt, spesielt med barn i huset. Pepperkakedeigen inneholder hornsalt i stedet for bakepulver for å gjøre baksten ekstra sprø. Deigrester stekes som vanlige pepperkaker.
|
2 egg 2 ½ dl sukker 125 g smør/margarin 250 g mørk sirup ½ ts nellik ½ ts ingefær ½ ts pepper ½ ts kanel ½ ts hornsalt (evt. 1 ts bakepulver) ca. 600 g hvetemel
Melisglasur: 1 eggehvite 200 g melis
|
1 Visp eggene og halvparten av sukkeret til lys og luftig eggedosis.
|
2 Smelt resten av sukkeret, sirup og smør/margarin i en kjele. Avkjøl blandingen noe.
|
3 Bland alt det tørre og rør det inn i den avkjølte sukkerblandingen sammen med eggedosisen. Deigen er nå ferdig og bør hvile kaldt en god stund, helst til neste dag. Da blir deigen enklest å kjevle ut.
|
4 Skjær deigen f.eks. i fire, så du ikke får for store leiver. Kjelv ut hver leiv på lett melet bakebord, legg på det utklipte mønsteret og skjær ut alle delene til pepperkakehuset.
|
5 Legg delene til huset på bakepapir eller smurt stekeplate. Stek midt i ovnen ved ca. 200 °C i 10-12 min., men pass på så det ikke blir brent.
|
6 Avkjøl delene på en flat rist før du limer huset sammen med smeltet sukker og pynter med melisglasur.
|