Start på nytt





PEPPERKAKEHUS

Selv om du ikke har sans for de sju sortene, kan du ha moro av et pepperkakehus til pynt, spesielt med barn i huset. Pepperkakedeigen inneholder hornsalt i stedet for bakepulver for å gjøre baksten ekstra sprø. Deigrester stekes som vanlige pepperkaker.

2 egg
2 ½ dl sukker
125 g smør/margarin
250 g mørk sirup
½ ts nellik
½ ts ingefær
½ ts pepper
½ ts kanel
½ ts hornsalt (evt. 1 ts bakepulver)
ca. 600 g hvetemel

Melisglasur:
1 eggehvite
200 g melis

1 Visp eggene og halvparten av sukkeret til lys og luftig eggedosis.

2 Smelt resten av sukkeret, sirup og smør/margarin i en kjele. Avkjøl blandingen noe.

3 Bland alt det tørre og rør det inn i den avkjølte sukkerblandingen sammen med eggedosisen. Deigen er nå ferdig og bør hvile kaldt en god stund, helst til neste dag. Da blir deigen enklest å kjevle ut.

4 Skjær deigen f.eks. i fire, så du ikke får for store leiver. Kjelv ut hver leiv på lett melet bakebord, legg på det utklipte mønsteret og skjær ut alle delene til pepperkakehuset.

5 Legg delene til huset på bakepapir eller smurt stekeplate. Stek midt i ovnen ved ca. 200 °C i 10-12 min., men pass på så det ikke blir brent.

6 Avkjøl delene på en flat rist før du limer huset sammen med smeltet sukker og pynter med melisglasur.