SAFTIG FRUKTKAKE
|
I NRK1s Frokost-TV presenterte Lise Finckenhagen denne oppskriften som nærmer seg konsistensen i engelsk Christmas pudding. Denne kompakte kaken med brennevin og mye tørket frukt bør stå flere dager tildekket før den blir servert i tynne skiver.
|
440 g knust ananas (hermetisk) 1 kg mikset tørket frukt (sultanas, rosiner, aprikos, fiken, røde cocktailbær) 250 g smør 200 g brunt sukker 2 ss appelsinmarmelade 2 ss brun rom (evt. brandy, sherry, whisky) 4 egg 300 g mel 2 ts bakepulver
rom til dynking av kaken
|
1 Sil ananasen og ta vare på halvparten av laken.
|
2 Hakk den tørkede frukten og bland den med ananas, resten av laken, smør, appelsinmarmelade og rom i en stor kasserolle.
|
3 La blandingen varmes på middels varme og rør til smøret er smeltet og sukkeret har løst seg opp.
|
4 La blandingen koke opp. Senk varmen og la det putre under lokk i 10 min.
|
5 Avkjøl blandingen til romtemperatur.
|
6 Pisk eggene lett sammen og rør dem inn i blandingen sammen med mel tilsatt bakepulver.
|
7 Kle en rund kakeform på 22-24 cm diameter med dobbelt lag bakepapir. La papiret være noe høyere enn kanten på formen.
|
8 Fyll røren i formen og stek kaken ved 150 °C i 2 timer. Dekk til med papir hvis overflaten blir for mørk.
|
9 Dynk kaken med mer rom mens den er varm og la den avkjøles i formen. Pakk den deretter godt inn i plast. Den kan oppbevares kaldt og mørkt i opptil tre uker.
|