Start på nytt





SAFTIG FRUKTKAKE

I NRK1s Frokost-TV presenterte Lise Finckenhagen denne oppskriften som nærmer seg konsistensen i engelsk Christmas pudding. Denne kompakte kaken med brennevin og mye tørket frukt bør stå flere dager tildekket før den blir servert i tynne skiver.

440 g knust ananas (hermetisk)
1 kg mikset tørket frukt (sultanas, rosiner, aprikos, fiken, røde cocktailbær)
250 g smør
200 g brunt sukker
2 ss appelsinmarmelade
2 ss brun rom (evt. brandy, sherry, whisky)
4 egg
300 g mel
2 ts bakepulver

rom til dynking av kaken

1 Sil ananasen og ta vare på halvparten av laken.

2 Hakk den tørkede frukten og bland den med ananas, resten av laken, smør, appelsinmarmelade og rom i en stor kasserolle.

3 La blandingen varmes på middels varme og rør til smøret er smeltet og sukkeret har løst seg opp.

4 La blandingen koke opp. Senk varmen og la det putre under lokk i 10 min.

5 Avkjøl blandingen til romtemperatur.

6 Pisk eggene lett sammen og rør dem inn i blandingen sammen med mel tilsatt bakepulver.

7 Kle en rund kakeform på 22-24 cm diameter med dobbelt lag bakepapir. La papiret være noe høyere enn kanten på formen.

8 Fyll røren i formen og stek kaken ved 150 °C i 2 timer. Dekk til med papir hvis overflaten blir for mørk.

9 Dynk kaken med mer rom mens den er varm og la den avkjøles i formen. Pakk den deretter godt inn i plast. Den kan oppbevares kaldt og mørkt i opptil tre uker.