Start på nytt





ENGELSK FRUKTKAKE

Dette er en litt enklere og mindre mektig versjon av den tradisjonelle engelske fruktkaken. I likhet med alle kaker som inneholder tørket frukt og brennevin, blir kaken bedre hvis den får stå og godgjøre seg en uke i en tett boks før den skjæres opp og serveres.

2 dl tørkede fiken
2 dl tørkede aprikoser
1 dl konjakk
½ sitron (revet skall + saft)
200 g smør/margarin (romstemperert)
2 dl sukker
3 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt kanel

Glasur:
2 ½ dl melis
1 ½ ss vann

1 Finhakk den tørkede frukten og legg den i en skål sammen med konjakk og revet skall og saft av sitron. Dekk til og la det stå i kjøleskapet over natta.

2 Rør smør og sukker lyst og luftig.

3 Rør inn ett egg i gangen, deretter den tørkede frukten og mel tilsatt bakepulver og kanel.

4 Hell røren i en godt smurt og strødd rundform med diameter 24 cm.

5 Stek i nederste del av ovnen ca. 50 min. ved 175 °C. Dekk til med papir hvis overflaten blir for mørk. Sjekk med en tynn pinne at det ikke henger ved røre før du tar den ut av ovnen.

6 Etter at kaken er blitt kald, glaseres den med melisglasur.