ENGELSK FRUKTKAKE
|
Dette er en litt enklere og mindre mektig versjon av den tradisjonelle engelske fruktkaken. I likhet med alle kaker som inneholder tørket frukt og brennevin, blir kaken bedre hvis den får stå og godgjøre seg en uke i en tett boks før den skjæres opp og serveres.
|
2 dl tørkede fiken 2 dl tørkede aprikoser 1 dl konjakk ½ sitron (revet skall + saft) 200 g smør/margarin (romstemperert) 2 dl sukker 3 egg 3 dl hvetemel 1 ts bakepulver 2 ts malt kanel
Glasur: 2 ½ dl melis 1 ½ ss vann
|
1 Finhakk den tørkede frukten og legg den i en skål sammen med konjakk og revet skall og saft av sitron. Dekk til og la det stå i kjøleskapet over natta.
|
2 Rør smør og sukker lyst og luftig.
|
3 Rør inn ett egg i gangen, deretter den tørkede frukten og mel tilsatt bakepulver og kanel.
|
4 Hell røren i en godt smurt og strødd rundform med diameter 24 cm.
|
5 Stek i nederste del av ovnen ca. 50 min. ved 175 °C. Dekk til med papir hvis overflaten blir for mørk. Sjekk med en tynn pinne at det ikke henger ved røre før du tar den ut av ovnen.
|
6 Etter at kaken er blitt kald, glaseres den med melisglasur.
|