PÆRER PÅ MANDELBUNN
|
Benytt hermetiske pærer eller kok ferske i sukker-lake. Kjøp mandelmasse eller lag den selv. Ferdig-kjøpt masse bør knas med noen dråper eggehvite eller vann dersom den skal sprøytes, eller form en enkel ring av mandelmasse som bunn for pærene.
|
1½ dl (100 g) mandler 1½ dl melis 1 eggehvite eller noen dråper vann 4 (8 halve) pærer, ferske/hermetiske
Saus: 1 ts pulverkaffe ½ dl vann ½ dl kakao ½ dl sukker
iskrem
|
1 Hvis du bruker ferske pærer, skrell dem, del dem i to og ta ut frøene. Kok dem deretter møre (ca. 5 min.) i sukkerlake (3 dl vann og ½ dl sukker).
|
2 Hvis du ikke bruker 100 g ferdig mandel- evt. marsipanmasse, skåll mandlene etter at de har ligget litt i kokvarmt vann (må ikke koke). Mal mandlene på mandelkvern og bland dem med melis. Eggehvite/vann tilsettes, bare noe dråper om gangen, til massen blir god å forme eller sprøyte.
|
3 Bruk en bakeplate med smurt aluminiumsfolie eller smurt bakepapir.
|
4 Sprøyt eller form ringer av mandelmasse, ca. 8 cm i diameter.
|
5 La ringene stå på platen ca. 30 min. så mandelmassen stivner.
|
6 Sett ovnen på 180-200 °C.
|
7 Stek mandelringene 8-10 min. til de har fått pen gyllen farge.
|
8 Bland ingrediensene til sausen, gi den et raskt oppkok og avkjøl den deretter.
|
9 Plasser to og to halve, godt avrente pærer på hver mandelring og hell over den kalde sausen. Pærene kan være varme eller kalde.
|
10 Server gjerne iskrem ved siden av.
|