Start på nytt





PÆRER PÅ MANDELBUNN

Benytt hermetiske pærer eller kok ferske i sukker-lake. Kjøp mandelmasse eller lag den selv. Ferdig-kjøpt masse bør knas med noen dråper eggehvite eller vann dersom den skal sprøytes, eller form en enkel ring av mandelmasse som bunn for pærene.

1½ dl (100 g) mandler
1½ dl melis
1 eggehvite eller noen dråper vann
4 (8 halve) pærer, ferske/hermetiske

Saus:
1 ts pulverkaffe
½ dl vann
½ dl kakao
½ dl sukker

iskrem

1 Hvis du bruker ferske pærer, skrell dem, del dem i to og ta ut frøene. Kok dem deretter møre (ca. 5 min.) i sukkerlake (3 dl vann og ½ dl sukker).

2 Hvis du ikke bruker 100 g ferdig mandel- evt. marsipanmasse, skåll mandlene etter at de har ligget litt i kokvarmt vann (må ikke koke). Mal mandlene på mandelkvern og bland dem med melis. Eggehvite/vann tilsettes, bare noe dråper om gangen, til massen blir god å forme eller sprøyte.

3 Bruk en bakeplate med smurt aluminiumsfolie eller smurt bakepapir.

4 Sprøyt eller form ringer av mandelmasse, ca. 8 cm i diameter.

5 La ringene stå på platen ca. 30 min. så mandelmassen stivner.

6 Sett ovnen på 180-200 °C.

7 Stek mandelringene 8-10 min. til de har fått pen gyllen farge.

8 Bland ingrediensene til sausen, gi den et raskt oppkok og avkjøl den deretter.

9 Plasser to og to halve, godt avrente pærer på hver mandelring og hell over den kalde sausen. Pærene kan være varme eller kalde.

10 Server gjerne iskrem ved siden av.