Start på nytt





RISPUDDING

Her er en dessert av det gamle slaget. Det beste er nok å lage en ekstra stor porsjon risgrøt lørdag for å bruke resten i desserten søndag. Sausen, som skal være kald, kan man lage på forskjellig vis dagen i forveien. Tre enkle varianter er foreslått nedenfor.

6 egg
1 ½ dl sukker
ca. 3 dl hvetemel
ca. 5 dl risgrynsgrøt
½ liter melk
2 ts kardemomme
1 ½ salt

Saus:
500 g bringebær + 1-2 dl sukker
(eller 3 dl syltetøy + 1 dl vann)
(eller 3 dl husholdningssaft + 1 dl vann + ½ ss potetmel)

1 Lag risgrynsgrøt som forklart på pakken. Vanligvis bruker man ½ dl ris til 5 dl væske (melk + vann) og ½ ts salt. Gjør dette evt. dagen i forveien.

2 Lag bærsaus av bringebær + sukker som kjøres i kjøkken-maskin. Kok evt. opp stivt syltetøy + vann eller husholdningssaft + vann og potetmel. Avkjøl sausen etter koking.

3 Sett ovnen på 175-200 °C.

4 Visp sammen egg og sukker. Tilsett hvetemel så det blir en klumpfri røre.

5 Rør inn grøten, som bør være lunken eller kald.

6 Smak til med kardemomme og salt.

7 Hell røren i en godt smurt form. Dryss litt sukker på toppen dersom du ønsker en ekstra brun og delikat overflate.

8 Stek desserten 25-30 min. til den har fått litt farge. Prøv med en tynn trepinne at ikke noe røre henger ved.

9 Server risdesserten lunken med kald saus til.