Start på nytt





MANGOMOUSSE

Mangomousse tar ikke lang tid å lage, men bør stå noen timer i kjøleskap, slik at gelatinen stivner. Mousse betyr skum på fransk og lages enklere enn fromasj, som er pudding. Litt av fløten kan, som i dette tilfellet, byttes ut med yoghurt. 6 porsjoner.

2 plater gelatin
1 moden mango (ca. 400 g)
200 g yoghurt naturell
1 ½ dl hvitvin
2-3 ss sukker
1 ss revet sitronskall
2-3 ss sitronsaft
2 ½ dl fløte

2 ss ristet kokosmasse, sitronmelisse

1 Bløt gelatinen 10 min. i kaldt vann. Slå bort det kalde vannet og løs opp gelatinen i 1 ss kokende vann.

2 Skrell mango og fjern steinen. Del fruktkjøttet i små terninger og bland halvparten med yoghurt naturell.

3 Kok resten av mangoterningene med vin, sukker, sitronskall og sitronsaft i 5 min. under lokk.

4 Visp den varme gelatinen i en tynn stråle inn i mangopuréen og fortsett vispingen (evt. med stavmikser) til puréen er blitt en jevn mos. Avkjøl.

5 Rør sammen yoghurtblandingen og mangopuréen.

6 Pisk fløten stiv og vend den inn i desserten med så få og rolige bevegelser som mulig.

7 Fordel blandingen i seks serveringsglass og la dem stå i kjøleskapet i minst 6 timer.

8 Rett før servering ristes 2 ss kokosmasse gyllen i tørr panne 2-3 min. Kokosmassen drysses på toppen av desserten, som også pyntes med blad av sitronmelisse.