MANGOMOUSSE
|
Mangomousse tar ikke lang tid å lage, men bør stå noen timer i kjøleskap, slik at gelatinen stivner. Mousse betyr skum på fransk og lages enklere enn fromasj, som er pudding. Litt av fløten kan, som i dette tilfellet, byttes ut med yoghurt. 6 porsjoner.
|
2 plater gelatin 1 moden mango (ca. 400 g) 200 g yoghurt naturell 1 ½ dl hvitvin 2-3 ss sukker 1 ss revet sitronskall 2-3 ss sitronsaft 2 ½ dl fløte
2 ss ristet kokosmasse, sitronmelisse
|
1 Bløt gelatinen 10 min. i kaldt vann. Slå bort det kalde vannet og løs opp gelatinen i 1 ss kokende vann.
|
2 Skrell mango og fjern steinen. Del fruktkjøttet i små terninger og bland halvparten med yoghurt naturell.
|
3 Kok resten av mangoterningene med vin, sukker, sitronskall og sitronsaft i 5 min. under lokk.
|
4 Visp den varme gelatinen i en tynn stråle inn i mangopuréen og fortsett vispingen (evt. med stavmikser) til puréen er blitt en jevn mos. Avkjøl.
|
5 Rør sammen yoghurtblandingen og mangopuréen.
|
6 Pisk fløten stiv og vend den inn i desserten med så få og rolige bevegelser som mulig.
|
7 Fordel blandingen i seks serveringsglass og la dem stå i kjøleskapet i minst 6 timer.
|
8 Rett før servering ristes 2 ss kokosmasse gyllen i tørr panne 2-3 min. Kokosmassen drysses på toppen av desserten, som også pyntes med blad av sitronmelisse.
|