STORE SMÅKAKER
|
Litt store småkaker som passer til kaffe eller f.eks. til champagne. Med sterk gul farge og god smak av sitron, vanilje og brennevin eller likør får du en porsjon kaker som er noe annet enn vanlige småkaker både når det gjelder fargen, smaken og størrelsen.
|
4½ dl hvetemel 150 g smør 3 eggeplommer 1¼ dl sukker revet skall av ½ sitron 1 ts vaniljesukker 1 dl koriner
Til pensling: 1 dl vann + 1 dl sukker 0,5 g safran (evt. ½ ts gurkemeie) 2 ss brennevin (likør hvis gurkemeie)
1 dl pistasjenøtter til pynt
|
1 Bland mel, smør, eggelommer, sukker, sitronskall og vaniljesukker til en deig. Tilsett korinter til slutt.
|
2 Kjevl ut deigen til en leiv med tykkelse 1,5 cm.
|
3 Stikk ut litt store kaker (15-20 stk), f.eks. med et glass.
|
4 Legg kakene på bakepapir på plate.
|
5 Kok vann og sukker ca. 10 min. Tilsett safran/gurkemeie og brennevin/likør og la blandingen avkjøles.
|
6 Pensle kakene med brennevinsblandingen og strø litt knuste pinjenøtter på hver av dem.
|
7 Stek kakene ved 200 °C i ca. 15 min.
|