Start på nytt





KANELIS MED MOLTE

Vaniljeis med kanel og honning serveres med årets moltebær eller med andre friske bær. Bærene kan godt være lettsukret. Terninger av sommereple passer også godt. Mengden kanel kan varieres, alt etter hvor sterk kryddersmak man ønsker på isen.

1 plate gelatin
1 vaniljestang
2 ½ dl fløte
2 ½ dl melk
25 g (1 ts) honning
2 ts kanel
4 eggeplommer
100 g sukker

Til servering: friske bær, f.eks. molter

1 Bløt gelatinplaten og smelt den med 1 ts vann over svak varme.

2 Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og la det hele koke opp sammen med fløte, melk, honning og kanel. Sil blandingen og la den avkjøles.

3 Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.

4 Bland fløteblandingen inn i eggedosisen og varm den opp til nær kokepunktet. Blandingen må ikke koke.

5 Ta blandingen av varmen og hell i gelatinen i en tynn stråle under kraftig visping.

6 Når blandingen er avkjølt, settes den i fryseren i minst 4 timer. Rør i blandingen et par ganger den første timen for å hindre isnåler.

7 La isen stå i kjøleskapet 20 min. før servering, hvelv den på et fat og pynt med friske bær som evt. er tilsatt litt sukker.