FYLLTAR PÖNNUKÖKUR
|
På Island er det vanlig å servere fylte pannekaker til kaffen. Visstnok ble de egentlig laget med bakepulver, men egg gir en penere farge. Fyllet varieres etter smak. Sjokolade og karamellsaus er nok et nyere påfunn, for det vanlige er rabarbrasyltetøy.
|
5 dl melk 250 g hvetemel 3 ss sukker 4 egg 1 ts salt smør til steking
Fyll: 3-4 bananer 2 Mars-sjokolader
Saus: 2 dl rømme karamellsaus eller sjokoladesaus
|
1 Lag pannekakerøren, la den svelle 20 min. og stek tynne pannekaker, helst i en panne som ikke brukes til annen steking. For å få ekstra tynne pannekaker, tøm med en gang overflødig røre ut av panna. Pannekakene stekes bare på én side. Pannekakene kan lages god tid i forveien og fryses.
|
2 Del bananene på langs og legg dem i en smurt ildfast form og dryss knust Mars-sjokolade over. La formen stå i ovn ved 200 °C til sjokoladen er smeltet og bananene glasert.
|
3 Lag sausen ved å røre karamellsaus eller sjokoladesaus inn i rømmen til passe konsistens.
|
4 Legg litt fyll på hver pannekake, og brett pannekaken i fire.
|
5 De fylte pannekakene serveres sammen med sausen og en kopp kaffe.
|