Start på nytt





FYLLTAR PÖNNUKÖKUR

På Island er det vanlig å servere fylte pannekaker til kaffen. Visstnok ble de egentlig laget med bake­pulver, men egg gir en penere farge. Fyllet varieres etter smak. Sjokolade og karamellsaus er nok et nyere påfunn, for det vanlige er rabarbrasyltetøy.

5 dl melk
250 g hvetemel
3 ss sukker
4 egg
1 ts salt
smør til steking

Fyll:
3-4 bananer
2 Mars-sjokolader

Saus:
2 dl rømme
karamellsaus eller sjokoladesaus

1 Lag pannekakerøren, la den svelle 20 min. og stek tynne pannekaker, helst i en panne som ikke brukes til annen steking. For å få ekstra tynne pannekaker, tøm med en gang overflødig røre ut av panna. Pannekakene stekes bare på én side. Pannekakene kan lages god tid i forveien og fryses.

2 Del bananene på langs og legg dem i en smurt ildfast form og dryss knust Mars-sjokolade over. La formen stå i ovn ved 200 °C til sjokoladen er smeltet og bananene glasert.

3 Lag sausen ved å røre karamellsaus eller sjokoladesaus inn i rømmen til passe konsistens.

4 Legg litt fyll på hver pannekake, og brett pannekaken i fire.

5 De fylte pannekakene serveres sammen med sausen og en kopp kaffe.