Start på nytt





HONNINGJORDBÆR

Jordbær og fløte eller krem er det vanlige, men her erstatter Kesam kremen som et magrere alternativ. Kesam er litt syrlig, så den er søtet med litt honning, som også setter god smak på desserten. Fyll Kesam og jordbærene i iskjeks, krumkaker eller et paiskall.

4 iskjeks
3 dl Kesam 8 prosent fett
4 ss honning
ca. 400 g jordbær
(ca. 50 g sukker)

1 Hvis du ikke har iskjeks, start med å lage paideig og stek et paiskall, evt. stek krumkaker, som forklart til høyre. Paideigen kan godt trykkes ut i sandkakeformer i stedet for i en stor form.

2 Rør sammen Kesam og honning. Sett blandingen i fryseren 1 ½-2 timer til den er halvstiv. Rør i den av og til, så det ikke danner seg isnåler.

3 Rens jordbærene og del dem. Strø evt. over sukkeret.

4 Fyll halvparten av jordbærene i kjeksene eller i bunnen av det ferdigstekte paiskallet. Legg den halvstive Kesam-blandingen oppå. Avslutt med resten av jordbærene. Drypp litt flytende honning på toppen.

5 Server med en gang.