Start på nytt





MARINERTE JORDBÆR

Som en avveksling til jordbær naturell med sukker og fløte kan man marinere dem i sukkerlake tilsatt lime og sitron samt anis, kardemomme og vanilje. Jordbærsmaken er fortsatt det viktigste, men krydderne setter en ekstra spiss på desserten.

4 dl vann
1 dl sukker

skall og saft av 1 lime
skallet av ½ sitron
1 vaniljestang (1-2 ts vaniljesukker)
6 kardemommekjerner (ca. ½ ts malt)
2 stjerneanis (ca. ½ ts malt)
2 liter jordbær

lettrømme eller pisket krem

1 Skrubb sitrusfruktene og riv det ytterste av skallet (uten det hvite).

2 Kok opp sukker og vann til lake og tilsett revet skall, sitronsaft, anis, kardemomme sammen med en oppsplittet vaniljestang. La det koke noen minutter.

3 Avkjøl sukkerlaken.

4 Rens jordbærene, skjær dem i skiver og legg dem i laken. La det hele stå ca. 1 time.

5 Server med lettrømme eller pisket krem.