MARINERTE JORDBÆR
|
Som en avveksling til jordbær naturell med sukker og fløte kan man marinere dem i sukkerlake tilsatt lime og sitron samt anis, kardemomme og vanilje. Jordbærsmaken er fortsatt det viktigste, men krydderne setter en ekstra spiss på desserten.
|
4 dl vann 1 dl sukker
skall og saft av 1 lime skallet av ½ sitron 1 vaniljestang (1-2 ts vaniljesukker) 6 kardemommekjerner (ca. ½ ts malt) 2 stjerneanis (ca. ½ ts malt) 2 liter jordbær
lettrømme eller pisket krem
|
1 Skrubb sitrusfruktene og riv det ytterste av skallet (uten det hvite).
|
2 Kok opp sukker og vann til lake og tilsett revet skall, sitronsaft, anis, kardemomme sammen med en oppsplittet vaniljestang. La det koke noen minutter.
|
3 Avkjøl sukkerlaken.
|
4 Rens jordbærene, skjær dem i skiver og legg dem i laken. La det hele stå ca. 1 time.
|
5 Server med lettrømme eller pisket krem.
|