Start på nytt





FERSKENDESSERT

En enkel dessert passer godt i ferien i stedet for å servere hermetiske fersken rett fra boksen. Melis og malte mandler blir til marsipan. Litt smør/margarin gjør konsistensen mykere. Sterk varme skaper kara-mellisering som gir ekstra god smak. 4-5 porsjoner.

1 stor boks hemetiske fersken
saften av 1/2 sitron

Fyll:
4 ss malte mandler
4 ss melis
ca. 50 g smør/margarin

vaniljeis

1 Sett ovnen på 200-225 °C.

2 Smør en ildfast form og legg fersknene i den med snittflaten opp.

3 Hell over ca. 1 dl av laken samt sitronsaften.

4 Mal mandlene. Du trenger ikke skålde dem og ta av skinnet først.

5 Rør smør/margarin mykt og bland inn mandler og melis.

6 Legg massen som en topp på hver fersken.

7 La formen stå i ovnen ca. 10 min. til mandelmassen er gyllen.

8 Server fersknene lunkne med vaniljeis til.