FERSKENDESSERT
|
En enkel dessert passer godt i ferien i stedet for å servere hermetiske fersken rett fra boksen. Melis og malte mandler blir til marsipan. Litt smør/margarin gjør konsistensen mykere. Sterk varme skaper kara-mellisering som gir ekstra god smak. 4-5 porsjoner.
|
1 stor boks hemetiske fersken saften av 1/2 sitron
Fyll: 4 ss malte mandler 4 ss melis ca. 50 g smør/margarin
vaniljeis
|
1 Sett ovnen på 200-225 °C.
|
2 Smør en ildfast form og legg fersknene i den med snittflaten opp.
|
3 Hell over ca. 1 dl av laken samt sitronsaften.
|
4 Mal mandlene. Du trenger ikke skålde dem og ta av skinnet først.
|
5 Rør smør/margarin mykt og bland inn mandler og melis.
|
6 Legg massen som en topp på hver fersken.
|
7 La formen stå i ovnen ca. 10 min. til mandelmassen er gyllen.
|
8 Server fersknene lunkne med vaniljeis til.
|