SJOKOLADETERTE
|
I paideigen er eggeplomme brukt som bindemiddel for å få gulere farge, men kan erstattes av litt vann og ½ ts bakepulver. Fyllet består av fløte, sjokolade og hermetiske kirsebær. Konjakk kan sløyfes eller erstattes av knuste konjakk-kuler. Gir ca. 10 biter.
|
Paideig: 50 g smør/margarin 2 ss melis eller sukker 125 g (2 dl) hvetemel 1 eggeplomme
Fyll: 1/4 liter kremfløte 375 g mørk kokesjokolade 1 ss konjakk (kan sløyfes) 125 g hermetiske kirsebær
|
1 Lag paideigen som forklart til høyre.
|
2 Smør en paiform eller rundform (24 cm i diameter), trykk ut deigen og sett formen en stund i kjøleskapet.
|
3 Sett ovnen på 175-200 °C.
|
4 Varm opp fløten til litt under kokepunktet, ta kjelen av platen og tilsett oppbrukket kokesjokolade og evt. konjakk. Rør rundt.
|
5 Prikk bunnen av deigen med en gaffel og stek bunnen ca. 15 min. til den er fast og gyllen.
|
6 Ta paibunnen ut av ovnen og la den avkjøles litt før de hermetiske kirsebærene fordeles utover bunnen.
|
7 Hell den lunkne sjokoladen over kirsebærene i formen.
|
8 La terten stå kaldt til sjokoladen er helt stiv.
|
9 Skjær terten i 10 serveringsstykker.
|