Start på nytt





SJOKOLADETERTE

I paideigen er eggeplomme brukt som bindemiddel for å få gulere farge, men kan erstattes av litt vann og ½ ts bakepulver. Fyllet består av fløte, sjokolade og hermetiske kirsebær. Konjakk kan sløyfes eller erstattes av knuste konjakk-kuler. Gir ca. 10 biter.

Paideig:
50 g smør/margarin
2 ss melis eller sukker
125 g (2 dl) hvetemel
1 eggeplomme

Fyll:
1/4 liter kremfløte
375 g mørk kokesjokolade
1 ss konjakk (kan sløyfes)
125 g hermetiske kirsebær

1 Lag paideigen som forklart til høyre.

2 Smør en paiform eller rundform (24 cm i diameter), trykk ut deigen og sett formen en stund i kjøleskapet.

3 Sett ovnen på 175-200 °C.

4 Varm opp fløten til litt under kokepunktet, ta kjelen av platen og tilsett oppbrukket kokesjokolade og evt. konjakk. Rør rundt.

5 Prikk bunnen av deigen med en gaffel og stek bunnen ca. 15 min. til den er fast og gyllen.

6 Ta paibunnen ut av ovnen og la den avkjøles litt før de hermetiske kirsebærene fordeles utover bunnen.

7 Hell den lunkne sjokoladen over kirsebærene i formen.

8 La terten stå kaldt til sjokoladen er helt stiv.

9 Skjær terten i 10 serveringsstykker.