Start på nytt





SOMMERENS FRUKTDRINKER

I stedet for dessert kan man om sommeren godt servere frukt-drinker med eller uten alkohol før eller etter hovedretten. Alle drinkene kan bli alkoholfrie ved bruk av alkoholsvak eplesider.

FRUKTSPLASH (6-8 glass) - alkoholfri

200 g bringebær (frosne eller ferske)
evt. 80-100 g sukker
1 appelsin i båter
1 dl appelsinjuice
noen blad fersk mynte (evt. litt tørket)
1 liter eplesider


Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskin, evt. med 80-100 g sukker dersom bærene ikke er sukret fra før. Sil blandingen. Bruk sil-klede hvis du ønsker en riktig klar saft. La blandingen stå i kjøleskapet. Rett før servering tilsettes 1 liter eplesider.

MUSKATKRYDRET TODDY (ca. 6 glass)

2 eggeplommer
4 ss sukker
1 kryddermål revet muskat
1 dl appelsinjuice

1 flaske (75 cl) musserende vin (f.eks. Martini Asti)


Visp sammen eggeplommer, sukker, muskat og appelsinjuice til en luftig eggedosis. La blandingen stå i kjøleskapet. Rett før servering tilsettes 1 flaske iskald musserende vin. Server i høye glass. Riv evt. litt muskat på toppen og pynt med et blad sitronmelisse.

ENKEL SOMMERBÅLE (ca. 12 glass)

1 flaske musserende vin (+ en til før servering)
1 stor boks hermetisk fruktsalat


Bland sammen og la blandingen stå og trekke i kjøleskapet ca. 30 minutter. Rett før servering tilsettes enda en flaske iskald musserende vin.

VIRGIN MARGARITA (per glass) - alkoholfri

5 store isbiter
1 lime eller 1/2 sitron, presset
2 ss appelsinjuice
1/2 eggehvite
et par dråper Angostura bitter


Fukt kanten på et glass (bare utsiden) med lime- eller sitronsaft. Vend glasset i salt så det dannes en hvit ring rundt glasset. Legg et rødt cocktailbær i glasset, sett det på et brett (for å unngå fingermerker etterpå) og la det stå i fryseren en stund. Bland alle ingrediensene i en termos (eller annen tett beholder) og rist. Ta glasset ut av fryseren og hell opp drinken gjennom en sil.

SOLSKINNSDRINK (per glass)

jordbær i skiver
1 cl Grand Marnier
musserende vin


Legg skiver av jordbær i bunnen av glasset. Hell på Grand Mar­nier. Fyll opp med musserende vin. Server umiddelbart.

TROPISK FRUKTDRINK (8 glass) - alkoholfri

2 dl papaya i terninger
2 dl ananas i terninger
2 ts revet fersk ingefær
3 dl tropisk juice

2 dl knust is
1 flaske (33 cl) club soda


Hakk papaya og ananas i kjøkkemaskin eller med stavmikser, hell halvparten av juicen i og kjør til en jevn masse. Hell blandingen i en bolle og tilsett resten av juicen. Sett bollen i kjøleskapet. Tilsett club soda og knust is ved servering.