FRUKTSPLASH (6-8 glass) - alkoholfri
200 g bringebær (frosne eller ferske) evt. 80-100 g sukker 1 appelsin i båter 1 dl appelsinjuice noen blad fersk mynte (evt. litt tørket) 1 liter eplesider
Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskin, evt. med 80-100 g sukker dersom bærene ikke er sukret fra før. Sil blandingen. Bruk sil-klede hvis du ønsker en riktig klar saft. La blandingen stå i kjøleskapet. Rett før servering tilsettes 1 liter eplesider.
MUSKATKRYDRET TODDY (ca. 6 glass)
2 eggeplommer 4 ss sukker 1 kryddermål revet muskat 1 dl appelsinjuice
1 flaske (75 cl) musserende vin (f.eks. Martini Asti)
Visp sammen eggeplommer, sukker, muskat og appelsinjuice til en luftig eggedosis. La blandingen stå i kjøleskapet. Rett før servering tilsettes 1 flaske iskald musserende vin. Server i høye glass. Riv evt. litt muskat på toppen og pynt med et blad sitronmelisse.
ENKEL SOMMERBÅLE (ca. 12 glass)
1 flaske musserende vin (+ en til før servering) 1 stor boks hermetisk fruktsalat
Bland sammen og la blandingen stå og trekke i kjøleskapet ca. 30 minutter. Rett før servering tilsettes enda en flaske iskald musserende vin.
VIRGIN MARGARITA (per glass) - alkoholfri
5 store isbiter 1 lime eller 1/2 sitron, presset 2 ss appelsinjuice 1/2 eggehvite et par dråper Angostura bitter
Fukt kanten på et glass (bare utsiden) med lime- eller sitronsaft. Vend glasset i salt så det dannes en hvit ring rundt glasset. Legg et rødt cocktailbær i glasset, sett det på et brett (for å unngå fingermerker etterpå) og la det stå i fryseren en stund. Bland alle ingrediensene i en termos (eller annen tett beholder) og rist. Ta glasset ut av fryseren og hell opp drinken gjennom en sil.
SOLSKINNSDRINK (per glass)
jordbær i skiver 1 cl Grand Marnier musserende vin
Legg skiver av jordbær i bunnen av glasset. Hell på Grand Marnier. Fyll opp med musserende vin. Server umiddelbart.
TROPISK FRUKTDRINK (8 glass) - alkoholfri
2 dl papaya i terninger 2 dl ananas i terninger 2 ts revet fersk ingefær 3 dl tropisk juice
2 dl knust is 1 flaske (33 cl) club soda
Hakk papaya og ananas i kjøkkemaskin eller med stavmikser, hell halvparten av juicen i og kjør til en jevn masse. Hell blandingen i en bolle og tilsett resten av juicen. Sett bollen i kjøleskapet. Tilsett club soda og knust is ved servering.
|