Start på nytt





MELON MED MORELLER

Kryddermarinering kan gjøres med melon og morel­ler som i denne oppskriften, eller med annen frukt eller bær. Særskilt egnet er jordbær, mango, pærer og kiwi. Av melon brukes en av de søte typene som honningmelon, cantaloupe, galia eller piel de sapo.

2 stjerneanis
1 vaniljestang
200 g sukker
1 liter vann
600 g melon
200 g moreller

is eller pisket krem
frisk sitronmelisse til pynt

1 Kok opp lake av vann, sukker, stjerneanis og vaniljestang (som er splittet på langs).

2 La laken syde (ikke koke) i 20 min.

3 Del melonen i biter.

4 Legg melon og moreller i en bolle og hell den varme sukkerlaken over.

5 La frukten i laken stå ca. 1 time til den er godt avkjølt.

6 Serveres med is eller pisket krem og pyntes med frisk sitronmelisse.