Start på nytt





JORDBÆRKREM

Jordbær, crème fraîche og kremfløte er de viktigste ingrediensene i denne fromasjen, som bør lages med gelatin. Hvis man sløyfer gelatinen, får man vanlig jordbærkrem som kan serveres straks. Syrlig crème fraîche passer godt sammen med de søte bærene.

3 blad gelatin
1 dl sukker
1/2 ss vaniljesukker
2 egg
1 eggeplomme
1 dl crème fraîche
2 dl kremfløte
1 dl finmosede jordbær og ca. 1/2 liter hele

ferske jordbær til pynt
revet hvit eller mørk sjokolade

1 Mos jordbærene fint i kjøkkenmaskin.

2 Legg gelatinplatene 5 min. i kaldt vann.

3 Visp sukker, vaniljesukker, egg og eggeplomme til luftig eggedosis.

4 Visp kremfløten stiv i en annen bolle og rør inn eggedosisen og de mosede jordbærene.

5 Press vannet ut av gelatinen og la den smelte ved svak varme. Ta den av varmen.

6 Visp litt av jordbærblandingen inn i gelatinen. Tilsett deretter resten av blandingen. Vend alt forsiktig sammen.

7 Hell fromasjen i små skåler eller vide glass i porsjoner som hver er på ca. 1 1/2 dl.

8 La desserten stå ca. 3 timer i kjøleskapet.

9 Pynt med ferske jordbær og revet lys eller mørk sjokolade rett før servering.