JORDBÆRKREM
|
Jordbær, crème fraîche og kremfløte er de viktigste ingrediensene i denne fromasjen, som bør lages med gelatin. Hvis man sløyfer gelatinen, får man vanlig jordbærkrem som kan serveres straks. Syrlig crème fraîche passer godt sammen med de søte bærene.
|
3 blad gelatin 1 dl sukker 1/2 ss vaniljesukker 2 egg 1 eggeplomme 1 dl crème fraîche 2 dl kremfløte 1 dl finmosede jordbær og ca. 1/2 liter hele
ferske jordbær til pynt revet hvit eller mørk sjokolade
|
1 Mos jordbærene fint i kjøkkenmaskin.
|
2 Legg gelatinplatene 5 min. i kaldt vann.
|
3 Visp sukker, vaniljesukker, egg og eggeplomme til luftig eggedosis.
|
4 Visp kremfløten stiv i en annen bolle og rør inn eggedosisen og de mosede jordbærene.
|
5 Press vannet ut av gelatinen og la den smelte ved svak varme. Ta den av varmen.
|
6 Visp litt av jordbærblandingen inn i gelatinen. Tilsett deretter resten av blandingen. Vend alt forsiktig sammen.
|
7 Hell fromasjen i små skåler eller vide glass i porsjoner som hver er på ca. 1 1/2 dl.
|
8 La desserten stå ca. 3 timer i kjøleskapet.
|
9 Pynt med ferske jordbær og revet lys eller mørk sjokolade rett før servering.
|