NUGATTIBRØD
|
I stedet for vanlige brødskiver eller rundstykker passer det enkelte ganger å la pålegget være innbakt. Da kan til og med brød med Nugatti eller syltetøy bli del av matpakken uten fare for søl, ihvertfall hvis brødene blir bakt som porsjonsbrød.
|
16-17 dl hvetemel 2 dl sammalt fin hvete 7 dl melk 50 g gjær 4 ts sukker 1 ts salt ca. 250 g Nugatti eller fast syltetøy
|
1 Varm melka til 37 °C i en gryte. Den skal føles godt lunken, men ikke så varm at du brenner deg.
|
2 Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av den lunkne melka. Slå over resten av melka.
|
3 Bland hvetemel, sammalt fin hvete, salt og sukker på bakebordet. Lag en fordypning i midten og hell i melka.
|
4 Arbeid deigen sammen og elt godt i 3-4 min. til den er jevn og glatt.
|
5 Legg deigen i en bolle og dekk til med plast. La den etterheve på et lunt sted 40-50 min. til den har nådd dobbel størrelse.
|
6 Strø litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen i tre og kjevl ut hver del til et rektangel på 20 x 40 cm.
|
7 Smør på Nugatti eller fast syltetøy bortsett fra ytterst i kantene og rull sammen til en lang pølse. Hvis du ønsker porsjonsbrød, deler du hver pølse i fem biter.
|
8 Legg brødene ved siden av hverandre på plate som er dekket med bakepapir. La skjøten vende ned. Smør en stripe Nugatti eller syltetøy på toppen.
|
9 Dekk til og etterhev 15-20 min. før brødene stekes 20-25 min. på nederste rille ved 200 °C. Porsjonsbrød stekes ca. 15 min. midt i ovnen.
10 Brødene er ferdigstekte når du hører en hul lyd ved å banke på undersiden av dem. Avkjøl på rist.
|