SJOKOLADEMOUSSE
|
Det er ikke vanskelig å lage sjokolademousse, men for et virkelig godt resultat bør man passe på at alle ingrediensene har samme temperatur. Sjokoladen bør smeltes i vannbad eller til nød rett på plata. Men vær svært forsiktig. Den tåler ikke mer enn 50 °C.
|
125 g mørk kokesjokolade (2 ss sukker) ½ dl melk 2 egg (1 ss whisky eller konjakk)
Evt. mokkakrem: 2 dl kremfløte 1 ss pulverkaffe
høvlet sjokolade som pynt
|
1 Bryt sjokoladen i biter og smelt den i vannbad sammen med melk og evt. sukker på svak varme. Ikke rør i den før den er helt smeltet, så blir den ikke grynet. Hvis temperaturen blir for høy, får sjokoloden en bitter smak.
|
2 Skill eggehvitene fra eggeplommene. Eggeplommene røres direkte i sjokoladeblandingen, evt. sammen med whisky eller konjakk.
|
3 Hardpisk eggehvitene. Det går best hvis visp og bolle er helt fettfrie.
|
4 Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokoladen med en slikkepott. Rør ikke for mye, for blandingen skal ikke være helt jevn.
|
5 Fordel moussen i fire porsjonsformer og sett den kaldt en times tid, slik at den stivner.
|
6 Hvis du ønsker, kan du lage mokkakrem ved å knuse pulverkaffen og blande den ut i et par spiseskjeer av kremfløten. Pisk deretter resten av fløten til krem og tilsett til slutt kaffen. Fordel mokkakremen på toppen av sjokolademoussen. Pynt evt. med høvlet kokesjokolade.
|