Start på nytt





EPLESMÅKAKER

En annerledes og lettlaget måte å lage eplekaker på, er å rive eplet grovt og tilsette det i en mør­deig av grovt mel krydret med kanel, ingefær og nøtter.
Sett deigen i klatter på stekeplate. Klem klattene flate. Stek kakene lysebrune og avkjøl dem på rist.


100 g smør/margarin
75 g sukker (helst brunt)
1 middels stort eple
1 ts malt kanel
1 dl finmalte hasselnøtter
1 dl hvetemel
ca. 2 dl fin sammalt hvete
(½ ts bakepulver)

1 Rør smør og sukker lyst og porøst.

2 Riv eplet grovt og bland det sammen med kanel, ingefær og finmalte eller finhakkede nøtter i blandingen av smør og sukker.

3 Tilsett melet (evt. blandet med bakepulver) og rør sammen.

4 Form små, flate kaker som settes på bakepapir og stekes midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 min.

5 La kakene avkjøles på rist.