EPLESMÅKAKER
|
En annerledes og lettlaget måte å lage eplekaker på, er å rive eplet grovt og tilsette det i en mørdeig av grovt mel krydret med kanel, ingefær og nøtter. Sett deigen i klatter på stekeplate. Klem klattene flate. Stek kakene lysebrune og avkjøl dem på rist.
|
100 g smør/margarin 75 g sukker (helst brunt) 1 middels stort eple 1 ts malt kanel 1 dl finmalte hasselnøtter 1 dl hvetemel ca. 2 dl fin sammalt hvete (½ ts bakepulver)
|
1 Rør smør og sukker lyst og porøst.
|
2 Riv eplet grovt og bland det sammen med kanel, ingefær og finmalte eller finhakkede nøtter i blandingen av smør og sukker.
|
3 Tilsett melet (evt. blandet med bakepulver) og rør sammen.
|
4 Form små, flate kaker som settes på bakepapir og stekes midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 min.
|
5 La kakene avkjøles på rist.
|