Start på nytt





CHAMPAGNE-GRANITÉ

Til denne lette desserten brukes det naturlig nok ikke champagne, men en riktig billig musserende vin fra andre distrikter eller andre land, f.eks. Spania. Vinen skal være tørr, så se etter en «brut» på polet. Syren i desserten gjør at den bør nytes uten tilbehør av vin.

2 dl sukker
2 dl vann
saft av 2 appelsiner (ca. 1½ dl)
saft av én sitron (ca. 3 ss)
75 cl (¾ dl) tørr musserende vin

Garnering:
Båter av appelsin og/eller lime

1 Kok opp sukker og vann og rør til sukkeret er smeltet. Avkjøl.

2 Press saft av appelsiner og sitron og bland det i den kalde sukkerlaken.

3 Bland til slutt inn den musserende vinen.

4 Hell blandingen i en bolle og sett den i fryseren i om lag tre timer.

5 Rør rundt i blandingen med en gaffel med jevne mellomrom, slik at det danner seg issørpe.

6 Skjær skallet av 2-3 appelsiner, slik at også den ytterste hinnen følger med. Deretter holder du appelsinen i hånden mens du skjærer ut skinnfrie båter.

7 Fordel granitéen i porsjonsskåler og pynt med appelsinbåtene like før servering.