ØSTENS KAKAO
|
Da Apéritif og Opplysningskontoret for meieriprodukter holdt en konkurranse i 2006 om påskens mest spennende drikk, falt juryen for en litt utradisjonell variant av den norske kakaoen med koriander og lime. Også 2.- og 3.-premien var sjokoladedrikker.
|
5 dl melk (evt. 4 dl melk + 1 dl fløte) ½ plate mørk kokesjokolade ½ potte korianderblader 1 ss brunt sukker
Pynt: 2 dl kremfløte 1 ss sukker revet skall av lime krokan |
1 Varm opp melka, men la den ikke koke.
|
2 Ta kjelen av varmen, brekk sjokoladen i biter og la den smelte i melka sammen med brunt sukker.
|
3 Finhakk korianderbladene og tilsett dem når sjokoladen begynner å smelte.
|
4 Rør godt rundt i 5 min. for at smaken skal bli trukket ut av bladene.
|
5 Pisk en lett krem av fløte og sukker og rør inn revet skall av lime.
|
6 Bruk en sikt når du skjenker opp drikken hvis du ikke ønsker at rester av korianderbladene skal følge med.
|
7 Server sjokoladen i store krus eller glass med krem på toppen og med et dryss av krokan, evt. også en skive lime.
(Gunnhild Folgerø, Hafrsfjord)
|