Start på nytt





ØSTENS KAKAO

Da Apéritif og Opplysningskontoret for meieripro­dukter holdt en konkurranse i 2006 om påskens mest spennende drikk, falt juryen for en litt utradisjonell variant av den norske kakaoen med koriander og lime. Også 2.- og 3.-premien var sjokoladedrikker.

5 dl melk (evt. 4 dl melk + 1 dl fløte)
½ plate mørk kokesjokolade
½ potte korianderblader
1 ss brunt sukker

Pynt:
2 dl kremfløte
1 ss sukker
revet skall av lime
krokan

1 Varm opp melka, men la den ikke koke.

2 Ta kjelen av varmen, brekk sjokoladen i biter og la den smelte i melka sammen med brunt sukker.

3 Finhakk korianderbladene og tilsett dem når sjokoladen begynner å smelte.

4 Rør godt rundt i 5 min. for at smaken skal bli trukket ut av bladene.

5 Pisk en lett krem av fløte og sukker og rør inn revet skall av lime.

6 Bruk en sikt når du skjenker opp drikken hvis du ikke ønsker at rester av korianderbladene skal følge med.

7 Server sjokoladen i store krus eller glass med krem på toppen og med et dryss av krokan, evt. også en skive lime.

(Gunnhild Folgerø, Hafrsfjord)