Start på nytt





PÆRER I RØDVIN

Til denne desserten bør du velge litt store og faste pærer. Velg dessuten den billigste rødvinen. Du kan med fordel lage desserten et par dager i forveien, slik at den gode smaken kan trekke godt inn. Ellers er pærer i rødvin noe av det enkleste du kan lage.

8 store, faste pærer
1 flaske rødvin
300 g sukker
1 liten kanelstang
6 hele nellik

pisket krem med sukker og vanilje

1 Skrell pærene, men la stilken sitte på.

2 Kok opp rødvin med sukker, kanelstang og hele nellik.

3 Legg pærene i rødvinen og la dem syde ved svak varme i 10-20 min. Snu pærene ofte, slik at de blir jevnt røde over det hele. Sjekk ved hjelp av en stoppenål når pærene er myke helt gjennom, men ikke overkokt.

4 Ta opp pærene og kok inn rødvinen til det halve.

5 Legg pærene i rødvinen og la dem stå kaldt, gjerne et par dagers tid, slik at smaken får trekke godt inn.

6 Server pærene med den innkokte rødvinen som saus, gjerne med pisket krem som tilbehør.