TRIFLE
|
Trifle er en engelsk dessert som lages med biter av sukkerbrød (sponge cake), pisket krem og ellers det man har av bær. Friske/fryste bær kan erstattes av hermetiske. De ulike ingrediensene legges lagvis i store porsjonsglass like før desserten skal serveres.
|
ca. 200 g sukkerbrød, evt. formkake ca. 4 ss appelsinsaft 5 ss sherry (kan erstattes av appelsinsaft) 150 g friske eller dypfryste bær 3 appelsiner i båter 500 g vaniljekrem eller vaniljepudding 3 ss rømme 2 ½ dl kremfløte vaniljesukker
|
1 Skrell appelsinene og skjær ut båter fri for hinner. Ta vare på saften.
|
2 Skjær sukkerbrød eller formkake i 2 x 2 cm store biter som dynkes med appelsinsaft og evt. sherry. La dem ligge og trekke ca. 30 min.
|
3 Lag vaniljekrem (eller bruk ferdiglaget saus eller pudding fra pakke) og bland den med rømme.
|
4 Stivpisk kremfløte tilsatt litt vaniljesukker.
|
5 Legg kake, krem, frukt og vaniljekrem lagvis i porsjonsglass. Pynt med frisk mynte. Server med en gang.
|