Start på nytt





TRIFLE

Trifle er en engelsk dessert som lages med biter av sukkerbrød (sponge cake), pisket krem og ellers det man har av bær. Friske/fryste bær kan erstattes av hermetiske. De ulike ingrediensene legges lagvis i store porsjonsglass like før desserten skal serveres.

ca. 200 g sukkerbrød, evt. formkake
ca. 4 ss appelsinsaft
5 ss sherry (kan erstattes av appelsinsaft)
150 g friske eller dypfryste bær
3 appelsiner i båter
500 g vaniljekrem eller vaniljepudding
3 ss rømme
2 ½ dl kremfløte
vaniljesukker

1 Skrell appelsinene og skjær ut båter fri for hinner. Ta vare på saften.

2 Skjær sukkerbrød eller formkake i 2 x 2 cm store biter som dynkes med appelsinsaft og evt. sherry. La dem ligge og trekke ca. 30 min.

3 Lag vaniljekrem (eller bruk ferdiglaget saus eller pudding fra pakke) og bland den med rømme.

4 Stivpisk kremfløte tilsatt litt vaniljesukker.

5 Legg kake, krem, frukt og vaniljekrem lagvis i porsjonsglass. Pynt med frisk mynte. Server med en gang.