APPELSINKAKE
|
Lag en vanlig mørdeig som tilsettes litt hakket appelsinskall. Deigen trykkes ut i en rundform og fylles med skiver av appelsin. Over appelsinskivene helles en blanding av sammenpisket egg og fløte. På toppen kommer et dryss av hakkede mandler.
|
300 g hvetemel 200 g smør/margarin 100 g sukker skall av en appelsin
Fyll: 2-3 appelsiner (4-5 klementiner) 75 g mandler 1½ dl fløte vaniljesukker
|
1 Skrubb appelsinen i varmt vann, tørk den og skrell det gule av skallet med potetskreller. Skallet finhakkes.
|
2 Lag mørdeig ved å smuldre smør/margarin i mel blandet med sukker og appelsinskall.
|
3 Trykk ut deigen i en form med diameter 24-26 cm og sett den i kjøleskapet ca. 30 min.
|
4 Skrell appelsinene. Ikke noe av det hvite skal være med. Skjær deretter appelsinene i 1 cm tykke skiver eller båter og legg dem tett sammen i formen.
|
5 Visp sammen egg og fløte og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over appelsinene.
|
6 Finhakk mandlene og dryss dem på toppen.
|
7 Stek i nedre del av ovnen ved 175 °C i ca. 30 min.
|
8 Serveres lunken eller kald, gjerne sammen med krem eller iskrem.
|