Start på nytt





APPELSINKAKE

Lag en vanlig mørdeig som tilsettes litt hakket appelsinskall. Deigen trykkes ut i en rundform og fylles med skiver av appelsin. Over appelsinskivene helles en blanding av sammenpisket egg og fløte.
På toppen kommer et dryss av hakkede mandler.


300 g hvetemel
200 g smør/margarin
100 g sukker
skall av en appelsin

Fyll:
2-3 appelsiner (4-5 klementiner)
75 g mandler
1½ dl fløte
vaniljesukker

1 Skrubb appelsinen i varmt vann, tørk den og skrell det gule av skallet med potetskreller. Skallet finhakkes.

2 Lag mørdeig ved å smuldre smør/margarin i mel blandet med sukker og appelsinskall.

3 Trykk ut deigen i en form med diameter 24-26 cm og sett den i kjøleskapet ca. 30 min.

4 Skrell appelsinene. Ikke noe av det hvite skal være med. Skjær deretter appelsinene i 1 cm tykke skiver eller båter og legg dem tett sammen i formen.

5 Visp sammen egg og fløte og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over appelsinene.

6 Finhakk mandlene og dryss dem på toppen.

7 Stek i nedre del av ovnen ved 175 °C i ca. 30 min.

8 Serveres lunken eller kald, gjerne sammen med krem eller iskrem.