Start på nytt





APRIKOSTERTE

Dette er en slags bløtkake med litt aprikossyltetøy smurt over kakebunnen og med marengs på toppen. Kaken er god også uten at det serveres krem til, men krem tilsmakt med aprikoslikør (f.eks. Marie Brizard) setter selvsagt en spiss på kaken ved serveringen.

150 g smør/margarin
1 dl sukker
2 eggeplommer
ca. 150 g hvetemel
½ ts vaniljesukker

2-3 dl aprikosmarmelade
50 g mandler

Marengs:
2 eggehviter
½ dl sukker

Til servering: 2,5 dl kremfløte + 2 ss melis
(evt. tilsatt 2-3 ss aprikoslikør)

1 Rør smør/margarin og sukker hvitt og porøst.

2 Skill eggene og rør inn eggeplommene, én om gangen.

3 Sikt inn hvetemel tilsatt vaniljesukker.

4 Hell røren i en godt smurt rundform.

5 Stek kaken ca. 20 min. ved 175 °C.

6 Skåld mandlene, hakk dem grovt og bland halvparten av dem i aprikosmarmeladen.

7 Lag marengs ved å piske eggehvitene stive med sukker i en helt ren bolle og vend til slutt inn de hakkede mandlene. Eggehvitene blir raskere stive hvis du tilsetter et par små dråper sitronsaft/eddik (5 prosent).

8 Smør aprikossyltetøy på den stekte kakebunnen.

9 Bre marengsen på toppen, sett formen inn i ovnen igjen og la den stå 10-15 min. ved 150 °C til marengsen har stivnet og fått litt farge.

10 Kaken kan serveres med pisket krem evt. tilsmakt med litt aprikoslikør ved siden av.