FUDGE-KAKE
|
Denne kaken krever ingen visping og nesten ingen røring. Når smøret er smeltet, tømmes alt i formen. Fordi det brukes bare to egg og ikke noe bakepulver, blir kaken litt klissete og kompakt innvendig. Derfor ordet «fudge», som betyr mykt sjokoladegodteri.
|
100 g smør/margarin 3 dl sukker 2 egg 1 ½ dl hvetemel 4 ss kakao 1 ts vaniljesukker 1 kryddermål salt
evt. pisket krem
|
1 Smelt smør/margarin og la det avkjøles litt.
|
2 Tilsett alle de andre ingrediensene.
|
3 Legg et bakepapir i bunnen av en rundform med diameter 24 cm og smør kantene godt.
|
4 Hell røren i formen.
|
5 Stek kaken ca. 30 min. ved 175 °C.
|
6 Del kaken i 8-12 stykker og server den evt. med pisket krem.
|