Start på nytt





KVÆFJORDKAKE

«Verdens beste kake» kaller enkelte Kvæfjordkaka. Det er en mektig kake med vanlig sukkerbrødbunn, marengs på toppen og en blanding av pisket krem og vaniljekrem eller romkrem som fyll. Kvæfjordkakas venner minner om å tilsette vaniljesukker i bunnen.

100 g smør/margarin
120 g sukker
4 eggeplommer
3 ss melk
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker

50-100 g mandler

Fyll:
3 dl kremfløte
vaniljekrem eller romfyll

1 Rør smør og sukker hvitt og porøst.

2 Rør inn én eggeplomme i gangen og deretter melk.

3 Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og rør det godt inn i deigen.

4 Kle en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i et tynt lag.

5 Lag marengsen ved å stivpiske eggehvitene og ha i sukkeret. Pisk videre til alt sukkeret er oppløst.

6 Hell marengsen over røren i langpanna. Strø hakkede mandler over det hele.

7 Stek kaka ved 180 °C til marengsen er stiv og har fått en lett gyllen farge. Avkjøl.

8 Lag fyllet ved å piske fløten stiv og bland inn vaniljekrem eller romkrem. For at kaka skal blir lettere å skjære opp, kan du gjøre fyllet fastere ved å løse opp et par plater gelatin som helles i kremen under kraftig visping.

9 Del kaka i to på langs og legg fyllet mellom lagene.