BROWNIES
|
Brownies eller sjokoladekake i form er lett å lage, fordi alle ingrediensene røres sammen. For å få kaken luftig, lønner det å begynne med å røre smør og sukker hvitt. Det går lettest hvis smøret er halvsmeltet. Kaken glaseres eller drysses med melis.
|
125 g smør/margarin 250 g sukker 3 egg 160 g hvetemel 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 3 ss kakaopulver 1 dl appelsinjuice
Eventuell glasur: 6 dl melis 8 ss smør 2 ½ ts vaniljesukker 2 ss kakaopulver
|
1 Rør smør/margarin og sukker lett og luftig.
|
2 Tilsett ett egg i gangen under omrøring.
|
3 Bland vaniljesukker, bakepulver og kakao i melet og sikt det inn i røren. Ikke rør for kraftig.
|
4 Rør inn appelsinjuice.
|
5 Smør en rundform eller liten langform og hell røren i formen.
|
6 Stek ved 180 °C i ca. 20-30 min.
|
7 Rør evt. sammen ingrediensene til glasuren og smør den over kaken. Alternativt kan kaken drysses med lyst sjokoladepulver eller melis. Skjær kaken i biter før servering.
|