MOULE AU CHOCOLAT
|
Moule au chocolat betyr ganske enkelt sjokolade i form. Det er en typisk fransk dessertkake med tynn skorpe og flytende sjokolade inni. Første gang kan det være vanskelig å vite akkurat når kaken er stekt tilstrekkelig lenge, så forsøk en prøvekake først.
|
150 g smør 140 g mørk sjokolade 150 g sukker (evt. melis) 5 egg 75 g mel
melis, kiwi i biter
|
1 Varm opp smør og sjokolade til det smelter. Rør rundt og ta kjelen av varmen.
|
2 Hell i sukkeret og rør til det smelter. Det tar kortere tid hvis du bruker melis.
|
3 Pisk eggene lett sammen og rør dem inn når sjokoladeblandingen er blitt lunken.
|
4 Sikt inn melet.
|
5 Smør ti muffins- eller sandkakeformer godt med rikelig smør.
|
6 Fordel røren i formene og stek ved 180 °C i 8-10 min. Kakene skal holde formen, men være flytende inni.
7 Legg 1-2 kaker på hver desserttallerken, sikt melis over og pynt f.eks. med biter av kiwi rundt. Serveres lunken.
|