Start på nytt





MOULE AU CHOCOLAT

Moule au chocolat betyr ganske enkelt sjokolade i form. Det er en typisk fransk dessertkake med tynn skorpe og flytende sjokolade inni. Første gang kan det være vanskelig å vite akkurat når kaken er stekt tilstrekkelig lenge, så forsøk en prøvekake først.

150 g smør
140 g mørk sjokolade
150 g sukker (evt. melis)
5 egg
75 g mel

melis, kiwi i biter

1 Varm opp smør og sjokolade til det smelter. Rør rundt og ta kjelen av varmen.

2 Hell i sukkeret og rør til det smelter. Det tar kortere tid hvis du bruker melis.

3 Pisk eggene lett sammen og rør dem inn når sjokolade­blandingen er blitt lunken.

4 Sikt inn melet.

5 Smør ti muffins- eller sandkakeformer godt med rikelig smør.

6 Fordel røren i formene og stek ved 180 °C i 8-10 min. Kakene skal holde formen, men være flytende inni.

7 Legg 1-2 kaker på hver desserttallerken, sikt melis over og pynt f.eks. med biter av kiwi rundt. Serveres lunken.