Start på nytt





TYTTEBÆRPAI

En litt spesiell pai for å få brukt opp pepperkakene hvis det skulle være noen til overs, eventuelt sam­men med andre småkaker som ellers blir liggende uspiste. Tyttebær og epler passer godt som fyll. Det kreves ikke særlig steking, så bruk gjerne mikroen.

Paibunn:
3 dl knuste pepperkaker
75 g smør/margarin

Fyll:
4 epler
1 dl kesam
1 dl rårørte tyttebær

1 Knus pepperkakene til små smuler, smelt smør/margarin og bland alt sammen.

2 Trykk ut massen i en rundform med ca. 25 diameter og sett den i stekeovnen ved 200 °C i 10 min. Hvis du bruker en paiform beregnet på mikrobølgeovn, setter du bunnen ca. 1 min. i mikrobølgeovnen ved full effekt.

3 Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i skiver. Legg dem på paibunnen. Sett formen tilbake i stekeovnen 20-25 min. eller i mikrobølgeovnen ca. 5 min. ved full effekt.

4 Bland kesam med de rårørte tyttebærene og fordel blandingen jevnt over eplene. Sett formen tilbake i stekeovnen ca. 3 min. eller i mikrobølgeovn ca. 2 min. ved full effekt.

5 La paien bli helt kald før du serverer den.