TYTTEBÆRPAI
|
En litt spesiell pai for å få brukt opp pepperkakene hvis det skulle være noen til overs, eventuelt sammen med andre småkaker som ellers blir liggende uspiste. Tyttebær og epler passer godt som fyll. Det kreves ikke særlig steking, så bruk gjerne mikroen.
|
Paibunn: 3 dl knuste pepperkaker 75 g smør/margarin
Fyll: 4 epler 1 dl kesam 1 dl rårørte tyttebær
|
1 Knus pepperkakene til små smuler, smelt smør/margarin og bland alt sammen.
|
2 Trykk ut massen i en rundform med ca. 25 diameter og sett den i stekeovnen ved 200 °C i 10 min. Hvis du bruker en paiform beregnet på mikrobølgeovn, setter du bunnen ca. 1 min. i mikrobølgeovnen ved full effekt.
|
3 Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i skiver. Legg dem på paibunnen. Sett formen tilbake i stekeovnen 20-25 min. eller i mikrobølgeovnen ca. 5 min. ved full effekt.
|
4 Bland kesam med de rårørte tyttebærene og fordel blandingen jevnt over eplene. Sett formen tilbake i stekeovnen ca. 3 min. eller i mikrobølgeovn ca. 2 min. ved full effekt.
|
5 La paien bli helt kald før du serverer den.
|