APPELSINRISKREM
|
Lag mer risgrøt enn du vet at det går med. Det som er til overs, blir til en god dessert dersom du smaks-setter grøten med vanilje og appelsin. Du kan godt servere denne desserten uten saus, men vaniljesaus smakt til med finhakket mynte er et godt tilbehør.
|
3 dl risgrøt 1 eggeplomme 3 ss sukker 4 ss appelsinmarmelade 2 ss vaniljekrem frøene fra ½ vaniljestang
mynteblader til pynt evt. vaniljesaus
|
1 Bland alle ingrediensene godt. Rør evt. inn mer vaniljekrem dersom konsistensen er for tørr.
|
2 Press massen ned i former som er skylt i kaldt vann på forhånd.
|
3 Sett formene i kjøleskap i minst 1 time.
|
4 Lag eller kjøp vaniljesaus som tilsettes litt finhakket mynte.
|
5 Velv desserten ut av formene, pynt med mynteblader og server evt. med vaniljesaus tilsatt litt hakket mynte.
|