Start på nytt





APPELSINRISKREM

Lag mer risgrøt enn du vet at det går med. Det som er til overs, blir til en god dessert dersom du smaks-setter grøten med vanilje og appelsin. Du kan godt servere denne desserten uten saus, men vaniljesaus smakt til med finhakket mynte er et godt tilbehør.

3 dl risgrøt
1 eggeplomme
3 ss sukker
4 ss appelsinmarmelade
2 ss vaniljekrem
frøene fra ½ vaniljestang

mynteblader til pynt
evt. vaniljesaus

1 Bland alle ingrediensene godt. Rør evt. inn mer vaniljekrem dersom konsistensen er for tørr.

2 Press massen ned i former som er skylt i kaldt vann på forhånd.

3 Sett formene i kjøleskap i minst 1 time.

4 Lag eller kjøp vaniljesaus som tilsettes litt finhakket mynte.

5 Velv desserten ut av formene, pynt med mynteblader og server evt. med vaniljesaus tilsatt litt hakket mynte.